Σας αρέσει να διαβάζετε αστεία κείμενα; Σας αρέσει να λέτε ωραίες ατάκες; Θα θέλατε να δείτε δική σας ατάκα εδώ; Τότε μην διστάσετε να μας στείλετε την δική σας ξεχωριστή ατάκα..!!! Aναμένουμε τα δικά σας, ξεχωριστά, μοναδικά και χαμογελαστά κειμενάκια. :-)

atakes.blog@gmail.com

Αδυνατίστε γιατί χανόμαστε!!!!


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όσο πιο βαρύς είναι ένας άνθρωπος τόσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύει;

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ταξιδεύω με το αεροπλάνο. Το ίδιο είναι να ζυγίζω 60 και το ίδιο 120 κιλά; Όχι βέβαια!
 Μιλάμε για διπλάσια κατανάλωση ενέργειας! Και να 'ταν μόνο αυτό...

Οχήματα μεταφοράς (αυτοκίνητο, λεωφορείο, τραμ, τρόλει, τραίνο, πλοίο, ακόμα και ποδήλατο, πατίνι κλπ) θα μπορούσαν να ξοδεύουν πολύ λιγότερη ενέργεια αν οι άνθρωποι ήταν πιο αδύνατοι.

 Σαν αποτέλεσμα, οι συγκοινωνίες θα γίνονταν πιο οικονομικές. Σκεφτείτε επίσης ότι σε κάθε λεωφορείο θα χώραγαν πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Το κράτος θα μπορούσε να παρέχει φτηνότερες και καλύτερες συγκοινωνίες. Σαν αποτέλεσμα, θα τις χρησιμοποιούσε περισσότερο ο κόσμος, με συνέπεια την αισθητή ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αλλά και την ελαχιστοποίηση των ρύπων. Δηλαδή μιλάμε για μια καθαρότερη και λιγότερο πηγμένη Αθήνα (και όλες οι μεγάλες πόλεις γενικότερα).
Σκεφτείτε πόσο μεγάλη οικονομία θα γινόταν σε όλες τις εργασίες. Ο ταχυδρόμος, ο καφετζής, ο delivery που ανεβαίνουν πολλά πατώματα από τις σκάλες και τον ανελκυστήρα θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια! Χώρια η οικονομία ενέργειας για τη μεταφορά του στους δρόμους... Οι εργάτες που χρησιμοποιούν σκάλες και γερανούς θα πολλαπλασίαζαν την παραγωγικότητά τους. Τα σπίτια (ιδίως τα ψηλά) θα χτίζονταν πολύ πιο γρήγορα. Οι βιομηχανίες θα δούλευαν πιο αποτελεσματικά.
Σκεφτείτε την τεράστια οικονομία σε υλικά που έχουν σχέση με το ανθρώπινο σώμα. Και πρώτα πρώτα τα ρούχα: Μιλάμε για τραγικά λιγότερο ύφασμα. Τα ρούχα θα είναι πολύ πιο φτηνά. Και επειδή ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματος πηγαίνει στην ένδυση, θα ανακουφιστεί πάρα πολύ το βαλάντιο του μέσου νοικοκυριού. (Για τον ίδιο λόγο είναι ζωτικής σημασίας να επιβληθεί με νόμο το τάγκα και το στρίγκ στις γυναίκες, οι σούπερ μίνι φούστες και τα ξώπλατα μπλουζάκια. Οι στηθόδεσμοι πρέπει να καταργηθούν τελείως γιατί αφ' ενός μεν είναι πολύπλοκοι και πολυέξοδοι στην κατασκευή, αφ' ετέρου δε πολύς χρόνος καταναλώνεται στο βάλε-βγάλε...) Εκτός, από τα ρούχα αυτά καθ' εαυτά, έχουμε και τα παπούτσια που θα υφίστανται μικρότερη φθορά.
Καθίσματα παντός τύπου, κρεβάτια, ξαπλώστρες, θέσεις σε κινηματογράφους, θέατρα, αίθουσες αναμονής θα μπορούν να γίνονται μικρότερες σε μέγεθος. Είναι εμφανής η οικονομία υλικών.
Στην Εθνική τράπεζα, στην αίθουσα αναμονής, θα χωράνε πλέον 400 άτομα αντί των παλιότερα διακοσίων. Αυτό σημαίνει ότι, κάθε πρώτη του μηνός, μόνο το 20% της ουράς θα είναι αναγκασμένο να κάθεται έξω, στη βροχή και στο κρύο. Ομοίως και στις εφορίες την εποχή των δηλώσεων, στις νομαρχίες για την έκδοση διαβατηρίου τον Αύγουστο και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψυχολογικό και ανθρωπιστικό κέρδος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι πολίτες θα είναι περισσότερο ευχαριστημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις θα πέφτουν δυσκολότερα.
Δεν το συζητώ ότι αν τρώμε λιγότερο θα υπάρχει μικρότερη ζήτηση στα τρόφιμα και επομένως μικρότερες τιμές βάσει του γνωστού νόμου της αγορας για την προσφορά και τη ζήτηση. Ακόμή, θα μας περισσεύει αγροτική παραγωγή για εξαγωγές και δε θα φτάνουμε στο ταπεινωτικό (οποίος ξεπεσμός!!!) σημείο να εισάγουμε τρόφιμα από γειτονικές χώρες... Αλλά και το συναλλαγματικό μας ισοζύγιο θα βελτιωθεί σημαντικά.
Και μια που μιλάμε για τις γειτονικές χώρες, αν οι φαντάροι μας ήταν πιο αδύνατοι και ευκίνητοι, οι Τούρκοι, Σκοπιανοί και άλλοι θα μας έτρεμαν πολύ περισσότερο...
Για να μη μιλήσω για το καλύτερο σύστημα Υγείας που θα έχουμε, αφού μεγαλύτερος αριθμός ασθενών θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία και ο αριθμός των κλινών θα μπορέσει να διπλασιαστεί... Εξ. άλλου πολλές ασθένειες προκαλούνται από την παχυσαρκία.
Τα ινστιτούτα αδυνατίσματος θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά οι έξυπνοι επιχειρηματίες θα σκεφτούν σίγουρα κάποια λύση. Θα μπορούν για παράδειγμα να μετατραπούν σε ινστιτούτα περιποίησης ή γυμναστικής.
Ακόμα και το γόητρο μας στο εξωτερικό θα ανέβει ασύγκριτα. Ο Έλληνας παιδαράς εραστής θα ξανάρθει στο προσκήνιο!
Καθώς όλοι θα είναι αδύνατοι, τα μοντέλα δε θα ξεχωρίζουν πια από τον υπόλοιπο κόσμο. Θα σημειωθεί αρχικά κάποια έξαρση στο μόντελιγκ και στα σχετικά ριάλιτι, κατόπιν όμως θα εξαφανιστούν, αφού κανείς δε θα τους δίνει πια σημασία. Έτσι, θα έχουμε και όφελος στην ποιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών. Εκπομπές για υγιεινή διατροφή θα γίνουν ανάρπαστες. Τα κανάλια θα προσαρμοστούν αναλόγως. Ενδεικτικοί τίτλοι προγραμμάτων: «Πρωινός χυμός πορτοκάλι με φρυγανιές ολικής άλεσης», «Καλημέρα Ελλάδα με δίατα», «Αδύνατος κόσμος το πρωί», «Διαιτητικά γεγονότα», «Γυμναστείτε με τη Βέφα», «Στο γυμναστήριο ολοταχώς», «Απαγορευμένη γεύση», «Για μια θέση στη ζυγαριά», (Σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι για τη Λάμψη, γκρρρ), «Καλημέρα Δίαιτα», «Ποιος θέλει να γίνει στυλάκι;», «Ο λιπομάχος», «Το σόου των φρουτολαχανικών», «Δίαιτα and the city», «Μήτσι-τρώγε», «Υγιεινές γεύσεις χωρίς σύνορα» του Στέλιου Φρούτογλου, και άλλα πολλά.
Μετά από όλα αυτά, η περιφρόνηση των πάντων προς τους (ελάχιστους πια...) ευτραφείς θα είναι έκδηλη. Ο πατριωτισμός του καθένα θα μετράται από τα κιλά του. Οι κάτω από 60 κιλά θα θεωρούνται υπόδειγμα πολίτου και θα παρασημοφορούνται δρέποντας βραβεία και πολλά προνόμια. Πάνω από εκατό κιλά, θα θεωρείται κανείς έσχατος προδότης και θα υποβάλλεται σε ποινή αυστηρή δίαιτας στο σωφρονιστικό σύστημα Κορυδαλλός-Slim Studio.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα τρελάνει το Ντενκτάς στην καζούρα! Ο Μιλτιάδης Έβερτ κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αντιμετωπίσουν φοβερές δυσκολίες αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουν. Ο Κώστας Καραμανλής θα χάσει 35 κιλά στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός...
Τελειώνω λοιπόν με μια δραματική έκκληση:
ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ; ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ; ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ; ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: