Σας αρέσει να διαβάζετε αστεία κείμενα; Σας αρέσει να λέτε ωραίες ατάκες; Θα θέλατε να δείτε δική σας ατάκα εδώ; Τότε μην διστάσετε να μας στείλετε την δική σας ξεχωριστή ατάκα..!!! Aναμένουμε τα δικά σας, ξεχωριστά, μοναδικά και χαμογελαστά κειμενάκια. :-)

atakes.blog@gmail.com

Πολιτικές ατάκες που άφησαν ιστορία το 2009

Οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής έγραψαν πραγματικά ιστορία με τις ατάκες που ξεστόμισαν στη διάρκεια του χρόνου.

Τι σχέση έχει η κυρία Κρούγκερ με τις κάλτσες; Τα πεύκα που βοηθούν την εξάπλωση των πυρκαγιών με τα ρυάκια που γίνονται ποτάμια; Ο εθνικός ύμνος με τις πιρούνες με δολοφονική διάθεση; Είναι μόνο ορισμένες από τις ατάκες των πολιτικών που θα μείνουν αξέχαστες τη χρονιά που πέρασε.

Ευάγγελος Αντώναρος

"Υπάρχουν περιοχές που είναι πολύ πυκνή η βλάστηση από πεύκα. Υπάρχουν, δηλαδή, πευκοδάση που είναι κάτα κάποιο τρόπο επιβαρυντικός παράγοντας, όσο ωραία και αν είναι για την εξάπλωση των πυρκαγιών". Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ μετά τις πυρκαγιές που έκαψαν την Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

Θανάσης Μπούρας

"Είναι δικαιολογημένη η απουσία του υπουργού από τη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαθανασίου έφυγε γιατί έπρεπε να συναντηθεί μαζί με τον πρωθυπουργό με τη νομπελίστα κυρία Κρούγμαν". Κατά λάθος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργός Οικονομίας  τότε είχε "αλλάξει" το φύλο του καθηγητή του πανεπιστημίου του Πρίνστον και του London School of Economics κυρίου Πόλ Κρούγκμαν.


Χρήστος Μαρκογιαννάκης

"Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από αυτά τα τεράστια τρακτέρ που μπροστά έχουν κάτι σαν πιρούνες με δολοφονική διάθεση και έκαναν ελάχιστη χρήση χημικών». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης μετά τα επεισόδια στο λιμάνι με τους αγρότες της Κρήτης τον Φεβρουάριο.

Θόδωρος Πάγκαλος

"Βαγγέλη κάτσε εκεί. Είτε όρθιος, είτε καθιστός το ίδιο μ....ας είσαι πάντα".  Έξω από το γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ, Γιώργου Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2009 σε απάντηση του σχολίου του Ευάγγελου Βενιζέλου που διαμαρτυρήθηκε ότι περιμένει όρθιος σαν μ....ας.

Γιώργος Βουλγαράκης
"Αν το ζητήσει ο Καραμανλής, μέχρι και στο Σύνταγμα θα βγω να αυτομαστιγωθώ". Ήταν τα λόγια του πρώην υπουργού μετά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και την αποπομπή του από την κυβέρνηση που εξηγούσε ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει.

Αλέκος Αλαβάνος 

"Όταν μίλησα για “βία που μετράει τη γη” εννοούσα βία στον χρόνο, υπό την ευρεία έννοια της λέξεως. Πάλι υπάρχει το στοιχείο της βίας, δεδομένου ότι παράγεται από το “βιάζεται” που προέρχεται από τη βία". Η απάντηση του Αλέκου Αλαβάνου στη διάμαχη που ξέσπασε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Βουλή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν ξέρει τον εθνικό ύμνο και γι’ αυτό είπε βία αντί βια.

Γιώργος Παπανδρέου

"Ούτε μία ψήφος να μην πάει χαμένη. Δίνουμε όλοι το παρών τη Κυριακή στις κάλτσες". Ο πρωθυπουργός σε ένα γλωσικό ολίσθημα που οι κάλπες μπερδεύτηκαν με τις κάλτσες σε προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κώστας Καραμανλής

"Είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ 12 χρόνια, έχω κουραστεί". Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στη Real News τον Μάρτιο του 2009 που του έδωσε και το παρατσούκλι "ο κουρασμένος".

Αντώνης Σαμαράς

" Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια κι εσείς λαοθάλασσα που σάρωσε ότι μας πήγε πίσω". Μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ και ίσως η ατάκα που ακούστηκε δεκάδες φορές μέσα λίγο χρονικό διάστημα από τον Α. Σαμαρά που και προεκλογικά αναφερόταν συχνά στο ρυάκι που έγινε ποτάμι.



δημοσιεύθηκε στο  http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: