Σας αρέσει να διαβάζετε αστεία κείμενα; Σας αρέσει να λέτε ωραίες ατάκες; Θα θέλατε να δείτε δική σας ατάκα εδώ; Τότε μην διστάσετε να μας στείλετε την δική σας ξεχωριστή ατάκα..!!! Aναμένουμε τα δικά σας, ξεχωριστά, μοναδικά και χαμογελαστά κειμενάκια. :-)

atakes.blog@gmail.com

Μαραντόνα: Οι θανατηφόρες ατάκες

Ντιέγκο Μαραντόνα
«Είμαι ο Μαραντόνα και μου αρέσει να προκαλώ». Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών για τους περισσότερους φιλάθλους ανά τον κόσμο, τον εαυτό του με λιγότερες από 10 λέξεις. Και η αλήθεια είναι ότι η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στον «Θεό» Μαραντόνα, για τον οποίο έχει ιδρυθεί μέχρι και θρησκεία που αριθμεί πάνω από 100.000 πιστούς ανά τον κόσμο, με επίσημα 10η εντολή την φράση «μην είσαι θερμοκέφαλος και κράτα το εργαλείο σου στο παντελόνι σου»!

Τα «γαλλικά» του Μαραντόνα

Μεσσίας, θεός ή απλώς προβοκάτορας, ο Ντιέγκο θρέφει συνεχώς τον θρύλο του, όχι μόνο με τα κατορθώματα του επί …χόρτου, τα οποία έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως με τις απρόσμενες και καυστικές ατάκες του, που τις περισσότερες φορές στερούνται αυτό-λογοκρισίας και μετριοφροσύνης.
Μαραντόνα
Πιστός, λοιπόν, στις παραπάνω αρχές του, ο «Ντιεγκίτο» συνεχίζει να τροφοδοτεί τα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις που ανάβουν φωτιές κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του! Η σχέση μίσους-πάθους που διατηρεί με τους δημοσιογράφους το τελευταίο διάστημα που απασχολείται ως προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του, ήταν η αφορμή για την τελευταία δήλωση του μετά την αναμέτρηση της Αργεντινής ενάντια στην Ουρουγάη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του, την οποία κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε συγκρίνει με μια «Ρολς Ρόις καλυμμένη με βρωμιά που χρειάζεται απλώς καθάρισμα», του έδωσε την ευκαιρία να «κεντήσει» για ακόμα μια φορά. Τζέντλεμαν με τις κυρίες, τα έψαλε αλά… γαλλικά στους εκπροσώπους του τύπου: "Μου φαίνεται πως εσείς οι δημοσιογράφοι δεν θέλατε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες που ακούνε, αλλά όσοι μου ασκούν κριτική όλο αυτό το διάστημα και μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι, τώρα μπορούν να καταπιούν την γλώσσα τους. Τον ρουφήξατε και θα συνεχίσετε να τον ρουφάτε", δήλωσε στο press room ο κόουτς.
Και μετά από αυτήν την δήλωση, το χάος! Η Αργεντινή γέμισε μπλουζάκια με την φράση του, την ώρα που εφημερίδες διεξήγαγαν δημοσκόπηση στην οποία το κοινό σε ποσοστό 80% ζητάει από τον αθυρόστομο Μαραντόνα να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Και μιλάμε για δείγμα 22.000 ανθρώπων, όχι αστεία!
Maradona

Μαραντόνα ή Πελέ;

Η άσπονδη σχέση που διατηρεί με τον Πελέ, το έτερο ποδοσφαιρικό δέος, είναι κάτι παραπάνω από παροιμιώδης και μας έχει τροφοδοτήσει με ακόμα περισσότερες θανατηφόρες ατάκες του.
Σε ένα από τα πολλά αφιερώματα για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή, ο Πελέ απάντησε σε σχετική ερώτηση "Δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος, εγώ ξέρω ότι ο Θεός με έστειλε στην γη για να παίζω ποδόσφαιρο". Η απάντηση του Μαραντόνα ήταν κάθε άλλο παρά αναμενόμενη: "Εγώ δεν έστειλα κανέναν", είπε ο «θεός» Ντιέγκο, με την χαρακτηριστική ταπεινοφροσύνη που τον διέκρινε από τα χρόνια της παντοδυναμίας του.
Όταν μάλιστα, ξαναρωτήθηκε μετά από χρόνια για την ψηφοφορία που είχε διοργανώσει η FIFA, κατά την οποία ο κόσμος ανέδειξε τον ίδιο ως καλύτερο ποδοσφαιριστή, ενώ η Ομοσπονδία αποφάσισε μέσω μιας Επιτροπής να βραβεύσει τον Πελέ, ο  Μαραντόνα έριξε τις μπηχτές του, λέγοντας ότι και σε μια άλλη ψηφοφορία στην Βραζιλία για τον πιο αγαπημένο βραζιλιάνο αθλητή "ο Πελέ ήρθε πάλι δεύτερος, μετά τον Άιρτον Σένα. Πρέπει να κάνει κάτι για να σταματήσει να έρχεται δεύτερος!". Πάντως αυτό δεν τον εμπόδισε να καλέσει τον Πελέ στο talk show που παρουσίαζε πριν μερικά χρόνια στην αργεντινική τηλεόραση. Και όλα αυτά ενώ είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο Πελέ τα είχε με τον προπονητή του, στην τρυφερή ηλικία των 14! Άβυσσος το στόμα του «Ντιεγκίτο»…

«Το χέρι του Θεού» και άλλες περιπέτειες…Μαραντόνα Παγκόσμιο Κύπελλο

"Λίγο το κεφάλι του Μαραντόνα, λίγο το χέρι του Θεού". Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μετά το περίφημο γκολ που είχε σημειώσει με τη γροθιά του, στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986. Η ιστορία γνωστή και χιλιοειπωμένη: Ο ύψους 1.65μ. Μαραντόνα πήδηξε δίπλα στον ύψους 1.85 Πίτερ Σίλτον και χρησιμοποίησε το αριστερό χέρι του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Αγγλίας. Όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, ο ίδιος κοίταξε τον διαιτητή και στη συνέχεια, όπως διηγήθηκε "περίμενα τους συμπαίκτες μου να με αγκαλιάσουν και κανείς δεν ήρθε. Τους είπα ‘ελάτε, γιατί ο διαιτητής θα το ακυρώσει". Ακόμη όμως και αν από το πρώτο γκολ του αγώνα, η «θεϊκή παρέμβαση» εξαντλούνταν στην αναφορά του Μαραντόνα, το δεύτερο ήταν πραγματικά εξωπραγματικό και έχει καταχωρηθεί ως το καλύτερο γκολ που έχουμε δει σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όσο για την κόκκινη κάρτα που πήρε ενάντια στην Βραζιλία το 1982 στην Ισπανία, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η κλωτσιά πήγαινε για τον Φαλκάο και όχι για τον Μπατίστα. Όταν μάλιστα συνάντησε μετά από μερικά χρόνια τον Μπατίστα και του εξήγησε ότι τον πέρασε για τον Φαλκάο, στην παρατήρηση του πρώτου, ο Μαραντόνα του απάντησε ότι είχε δίκιο, αλλά τέλος πάντων δεν έβλεπε τίποτα από τα νεύρα του! Το χέρι του θεού

Last, but not least, η ατάκα που ψαρέψαμε από την αυτοβιογραφία του, αναφερόμενος στον αγώνα με την Αγγλία το 1986: "Ηθελα να κορνιζάρω καρέ καρέ τη φάση του (2ου) γκολ και να τη βάλω πάνω από το προσκέφαλό μου. Τελικά δεν το έκανα... Ισως επειδή κάποιες φορές σκέπτομαι ότι ευχαριστήθηκα περισσότερο το γκολ που έβαλα με το χέρι. Ολοι από τότε λένε για το χέρι του Θεού. Αρχι..α, το χέρι του Ντιέγκο ήταν!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: