Σας αρέσει να διαβάζετε αστεία κείμενα; Σας αρέσει να λέτε ωραίες ατάκες; Θα θέλατε να δείτε δική σας ατάκα εδώ; Τότε μην διστάσετε να μας στείλετε την δική σας ξεχωριστή ατάκα..!!! Aναμένουμε τα δικά σας, ξεχωριστά, μοναδικά και χαμογελαστά κειμενάκια. :-)

atakes.blog@gmail.com

"ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Οι 24 καλύτερες ατάκες του Νίκου Αλέφαντου"

Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη και η πιο cult "μορφή" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ατάκες του έχουν γίνει ανάρπαστες και κάθε εμφάνισή του είναι δεδομένο πως θα μείνει στην ιστορία και θα συζητηθεί για πολλές μέρες. Ο λόγος για τον Νίκο Αλέφαντο που είναι πρωταγωνιστής σ' αυτό το αφιέρωμα. Το SPORT 24 θυμάται τις 24 καλύτερες ατάκες του Έλληνα τεχνικού.

Ποιός δεν έχει πει την ατάκα "μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα"; Ποιός (όχι μόνο ποδσφαιρικός) δεν έχει ξεστομίσει την φράση "τα πάντα όλα"; Και τέλος ποιός Έλληνας δεν γνωρίζει τον Νίκο Αλέφαντο; Κανείς!

Συμπέρασμα: Ο Νίκος Αλέφαντος έχει μπει στις ζωές και την καθημερινότητά μας με τις ατάκες του που χρησιμοποιούμε αλλά και με τις ιστορίες που έχουν γεννηθεί από συνεντεύξεις και γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε παρέες.

Τι να λέμε τώρα; Που θα έλεγε και ο ίδιος! Ο Αλέφαντος είναι μια ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του, έχει αφοπλιστική ειλικρίνεια, περιγράφει τα γεγονότα μ' έναν μοναδικό τρόπο και ίσως αυτό είναι που τον κάνει εκκεντρικό και δημοφιλή.

Φυσικά όπως όλοι οι άνθρωποι έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές, έχει να πει και καλά και άσχημα! Αυτά βέβαια που έχουν κάνει... θραύση και "πουλάνε" είναι τα αρνητικά λόγια κατά συναδέλφων του, κατά ποδοσφαιριστών, κατά δημοσιογράφων, κατά διαιτηττών, ακόμη και κατά ανθρώπων της εκκλησίας αλλά και πολιτικών.

Σάντος, Μπάγεβιτς, Αναστασιάδης, Φερέρ, Μουνιόθ, Κετσπάγια, Δούρος, Χαριστέας, Τραπεζανίδης, Τόζερ, Νικολαΐδης, Σαλπιγγίδης είναι μερικά από τα πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο "στόχαστρο" του Αλέφαντου.

Όσο για τις ατάκες που έχει ακούσει ο καθένας από τους παραπάνω, έχουν μείνει στην ιστορία γιατί πολύ απλά ήταν αυθόρμητες και αληθινές! Άλλωστε, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλέφαντος δεν λέει κάτι έτσι για να το πει και να δημιουργήσει θόρυβο, το λέει μόνο όταν το πιστεύει.

Και επειδή η ειλικρίνεια του Αλέφαντου έχει φέρει πολλές μεγάλες ατάκες μετά από πολλές και δύσκολες προσπάθειες κρατήσαμε τις 24 καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε. Φυσικά και δεχόμαστε παρατηρήσεις για όσες φράσεις έχουμε ξεχάσει. Η σειρά είναι τυχαία. Ξεκινάμε...



"Τα πάντα όλα"... Η πιο γνωστή φράση του Αλέφαντου με διαφορά. Πριν λίγους μήνες όπου και να πήγαινες δεν υπήρχε περίπτωση να μην την άκουγες. Και όχι μόνο από ποδοσφαιρόφιλους αλλά ακόμη και από γυναίκες. Ο ατάκα αυτή ήταν must και ο Αλέφαντος για αρκετό καιρό στην μόδα!

 "Στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα; Βρε μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα;"... Ένας δημοσιογράφος κάνει το λάθος να ρωτήσει τον Αλέφαντο για ένα καυγά που είχε με ποδοσφαιριστή του και φυσικά τα ακούει. Ο Αλέφαντος περνά στην αντεπίθεση και τον καλεί να μάθει μπαλίτσα από τον ίδιο. Δηλαδή από τον άρχοντα!



"Θα μπουν οι Τούρκοι στην Θεσσαλονίκη και ο Σάντος θα ξυπνήσει μεγάλο Σάββατο"... Mια από τις καλύτερες ατάκες του Αλέφαντου ever! Ο εκκεντρικός προπονητής προσπαθεί με αρκετή δόση υπερβολής να τονίσει τις αδυναμίες του Σάντος και βάζει πινελιές από το 1821. Xρειάζεται και το πατριωτικό στοιχείο πολλές φορές και ο "Αλέφας" το ξέρει καλά...

"Άκου Φεφτατζίδη"... Μια σειρά από συμβουλές του Νίκου Αλέφαντου αποκλειστικά και μόνο για τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού μάλλον δεν τον άκουσε, αφού έκτοτε δεν ξαναέπαιξε...

"Ταγαράς ο Κετσπάγια"... Ο τίτλος τα λέει όλα! Η γνώμη του Αλέφαντου για τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού. Τι σημαίνει ταγαράς; Σαν να λέμε.. UFO (μεταφορικά)!
"Ο Μαντέλα"... Ποδοσφαιριστής που να λέγεται Μαντέλα δεν υπάρχει ή και να υπάρχει δεν είναι γνωστός. Αντίθετα, ο Βιτσέντσο Μοντέλα έκανε εξαιρετική καριέρα στην Ρόμα, όμως θα έχει να το λέει πως ο Αλέφαντος δεν έμαθε ποτέ να λέει σωστά το επώνυμό του.
"Τους κάνατε παιχταράδες. Ο Χαριστέας θέλει να κάνει μεταγραφή από την Εθνική"... Η Εθνική έχει αποκλειστεί από το Euro το 2008 και όλοι έχουν πέσει πάνω στον Ρεχάγκελ. Ο Αλέφαντος κάνει την εξαίρεση και προτιμά να πει την -δική- αλήθεια του.

Καλεσμένος σε δελτίο ειδήσεων βρίσκει απέναντί τον Χαριστέα και δεν χάνει την ευκαιρία να τον κατηγορήσει για τις τραγικές του εμφανίσεις και για το γεγονός πως δεν αποφασίζει να φύγει από την Εθνική. Κάποια απ' αυτά που λέει είναι υπερβολές, κάποια αλήθειες όμως οι δημοσιογράφοι και ο Χαριστέας προσπαθούν να τον υποτιμήσουν και να καλύψουν όσα λέει. Δείτε το video και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Χρειάζεται βέβαια μια μετάφραση και για τον Χαριστέα.


"Άκου τον Αλέφαντο και άσε την ειρωνία"... Ο συνάδελφος Κώστας Αρβανίτης έκανε το λάθος να διακόψει για λίγο τον Αλέφαντο και άκουσε -άδικα- τα εξ' αμάξης. Είναι ευέξαπτος ο Έλληνας τεχνικός, τι να κάνουμε...

"Εγκληματίας ο Νικολαΐδης"... Η γνώμη του "Αλέ" για τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Νικολαΐδη δεν ήταν και η καλύτερη. Στην πραγματικότητα ήταν πολύ άσχημη. Εγκληματία χαρακτήρισε τον Ντέμη ο έμπειρος προπονητής λόγω της επιλογής του να δώσει στην αστυνομία οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ πριν λίγα χρόνια πανηγύριζε μαζί τους στα κάγκελα. Ψέματα;  


"Γελάει η οικουμένη με τον Φερέρ"... Ο Αλέφαντος δεν τα έβαλε μόνο με τον Νικολαΐδη αλλά και με τις επιλογές του. Τρανό παράδειγμα ο Σέρα Φερέρ που μόνο καλό προπονητή δεν τον θεωρούσε ο Αλέφας.

"Ο Μουνιόθ είναι για να κάνει καμιά κωλοτούμπα"... Άλλος ένας Ισπανός κόουτς που δεν είχε σε εκτίμηση ο Αλέφαντος ήταν ο Μουνιόθ. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να ανακάλυψε τον Νίνη όμως ο "Αλέ" δεν τον είδε με καλό μάτι.
"Ο Μπόρχα θα πρέπει να γίνει αμυντικός"... Ο Φέλιξ Μπόρχα ήρθε στον Ολυμπιακό σαν μεγάλος εκτελεστής και σκόρερ και έφυγε ως... παλτό! Ο Αλέφαντος παρόλα αυτά λίγο πριν φύγει ο άσος από το Εκουαδόρ πρότεινε μια πρωτοποριακή λύση. Να παίξει ως αμυντικός! Δυστυχώς στον Πειραιά δεν τον άκουσαν και ο Φέλιξ έφυγε από την χώρα μας δίχως να μάθουμε τις δυνατότητές του στα μπακ. Λες να πει το ίδιο για τον Ντιόγκο που δεν σκοράρει!

"Τόζερ, άλλη τιτίκα κι αυτή"... Μπορεί στον Αλέφαντο να αρέσουν οι φαντεζί παίκτες, όμως τους θέλει και μαχητές, κάτι σαν Σπαρτιάτες. Ε, ο Τόζερ δεν είναι έτσι, το αντίθετο μάλιστα. Είναι αυτό που λέει ο Αλέφαντος: "τιτίκα"!

"Ο Τραπεζανίδης είναι για χαντμπολ"... Η μεγάλη κόντρα του Αλέφαντου με τον δημοσιογράφο Τραπεζανίδη είναι από τις μυθικές της ελληνικής τηλεόρασης. Βαριές κουβέντες και από τους δύο, με τον προπονητή βέβαια να δίνει ρεσιτάλ και παράλληλα νέο πόστο στον δημοσιογράφο. Του πρότεινε να ασχοληθεί με το χάντμπολ. Μια χαρά άθλημα...
"Θα σε κάνω ρε π... να μην ξαναβγείς στην τηλεόραση"... Άλλη μια ατάκα από τον φοβερό διάλογο με τον Τραπεζανίδη. Σε μια στιγμή μάλιστα, που ο Αλέφαντος δεν έχει καταλάβει πως είναι στον αέρα ρίχνει την απειλή του και προκαλεί αναταράξεις και γέλια.

"Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο. Βγες από την Κόρινθο να μιλήσεις με τον Αλέφαντο"... Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει το δράμα με πρωταγωνιστή τον Νίκο Αλέφαντο και συμπρωταγωνιστή τον διαιτητή Δούρο. Ο Κορίνθιος ρέφερι στέρησε ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό του Αλέφαντου κι όμως παρόλα αυτά δεν έκανε το κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει ένα συγγνώμη. Κύριε Δούρο, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πως κάνατε τον Αλέφαντο να κλάψει!

"Καλώς τα παιδιά καλώς τα 3-0"... Ο ΠΑΟΚ κατέβαινε στην Αθήνα για να παίξει με τον Ολυμπιακό και ο Αλέφαντος είπε την γνώμη του για το παιχνίδι. Ποιά ήταν η γνώμη του; Στα δίχτυα θα μπει ο ΠΑΟΚ, καλώς τα παιδιά και άλλα τέτοια. Η φράση "καλώς τα παιδιά" έμεινε, όχι όμως και οι προβλέψεις του "Αλέφα" αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε από την Ριζούπολη με τη νίκη.
"Ο Σαλπιγγίδης και οι σφαίρες αυτές είναι για την β΄εθνική. Πεθάναν οι 1.15 ύψος. Ποιός Σαλπιγγίδης;" ... Το καλώς τα παιδιά δεν ήταν η μοναδική ατάκα από εκείνο το ματς. Ο Αλέφαντος δήλωσε πως ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι για λίγα πράγματα και φυσικά μετά την ήττα με γκολ του "Σάλπι" άλλαξε λίγο τα όσα είχε πει. Δεν έκανε και κανά έγκλημα...
"Qu 'est ce que c' est Καρυπίδης".... Εκτός από τον Σαλπιγγίδη ο Αλέφαντος αναφέρθηκε και στον Καρυπίδη. Περιττό να γράψουμε πως και ο Καρυπίδης διέπρεψε σ' αυτό το ματς και η γνώμη του "Αλέφα" άλλαξε.
"Ανεύθυνος ο Αναστασιάδης! Γελάει ο κόσμος. Που να πεις στον Ραούλ έλα να πάμε στο Άγιο Όρος"... Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρήθηκε λίγος από τον Αλέφαντο πριν το ματς όμως τον διέυψεσε.  
"Ο Κωφίδης δεν είναι προπονητής, αυτός είναι να βάζει καμιά πλάκα να χορεύουν οι νέοι στα κλαμπς"... Από τις τελευταίες πολύ καλές ατάκες του Αλέφαντου, που εγώ προσωπικά είχα δει πρώτα στον δικό μας freddo. Το μακρύ μαλλί και τα μέταλ ακόυσματα του Κωφίδη δεν ταιριάζουν και δεν αρέσουν στον Αλέφαντο.
"Ο Μπάγεβιτς το κουστούμι, τους παιχταράδες, τον πρόεδρο τον πλούσιο, να τον πάνε καρότσι. Το πρωτάθλημα το'χασε στον Εργοτέλη και φώναξε τους παιχταράδες μετα"... Αυτός που έχει ακούσε πολλά αν όχι τα περισσότερα από τον Νίκο Αλέφαντο είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Έλληνας προπονητής αμφισβητεί σε κάθε ευκαιρία τον Ντούσκο, υπογραμμίζοντας πως ότι έχει κάνει το οφείλει στους εκάστοτε προέδρους των ομάδων.
"Ποιός Θερμαϊκός;"... Πρόσφατα ο Νίκος Αλέφαντος είχε δεχθεί πρόταση από τον Θερμαϊκό με την απάντηση να μην είναι απλά αρνητική. Ο εκκεντρικός κόουτς αναρωτήθηκε με ειρωνικό ύφος "ποιός Θερμαϊκός" και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο. Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την ομάδα, όμως σίγουρα δεν αξίζει στον Αλέφαντο. Οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο είναι τρομερές, όμως το πρόβλημα είναι ο χαρακτήρας του...
"Κρέμασμα στο Σύνταγμα"... Φυσικά επειδή όπως σας προαναφέραμε ο Αλέφαντος "πουλάει" πλέον δεν τον καλούν μόνο σε αθλητικές εκπομπές αλλά και στην... Ζούγκλα! Ο Τριανταφυλλόπουλος λοιπόν είχε καλεσμένο τον Αλέφα που προτείνει να κρεμάσουν στο Σύνταγμα τους ομοφυλόφιλους. Πρωτοποριακή και σύγχρονη ιδέα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: